• Tertulijan o telesu (pogovor z Janom Dominikom Bogatajem)

  S tokratno epizodo začenjam cikel pogovorov s prijateljem Janom Dominikom Bogatajem, bratom frančiškanom in raziskovalcem literarnih in duhovnih zakladov antike, še posebej pa začetkov krščanstva in obdobja cerkvenih očetov. Za izhodišče pogovora sva izbrala kratke odlomke cerkvenega očeta Tertulijana (160-225).

  48m - Jan 2, 2022
 • Popolnost (pogovor s Klemnom Lahom)

  Tokratno epizodo začenja gost; učitelj, predavatelj, oče, pisec, kolesar, zame pa predvsem poslušalec in opazovalec človeških duš, Klemen Lah. Za izhodišče pogovora sva izbrala pesem oz. aforizem Halila Gibrana o popolnosti.

  1h 10m - Dec 29, 2020
 • Simbolika vode

  Zakaj voda ni samo voda in kateri pomeni se skrivajo v njeni simboliki?

  17m - Dec 15, 2020
 • Božji prst

  Kjer se dotakneta zemlja in nebo v naših življenjih.

  17m - Dec 2, 2020
 • Med kletjo in podstrešjem

  Temačna razsežnost hiše namreč kaže, da imata prostorji nad in pod našim (hišnim) bivališčem neko skupno lastnost. Ta je jasna že otrokom, saj oni dobro vedo, če kje v hiši straši, potem je to ali v kleti ali na podstrešju. In sedaj že dobro vemo, da ta strah ni pravljično navidezen, ampak pravljično resničen. Kako je torej z resničnostjo kleti in podstrešja? Kaj nam neopazno sporočata?

  26m - Nov 15, 2020
 • Življenje iz zgodbe

  Zakaj je tako, da nas pravljice tudi v odrasli dobi preprosto tako privlačijo? Kakšno sporočilo skriva v sebi na videz preprosta zgodba?

  15m - Nov 2, 2020
Audio Player Image
Drevo življenja
Loading...