• Episode 79: Psycho killer, dundunduduh

  ,

  1h 55m - Jun 14, 2024
 • Episode 77: Fedrelandet

  .

  1h 43m - Jun 4, 2024
 • Episode 76: Rambo, First Blood

  .

  1h 28m - May 24, 2024
 • Episode 75: Fugl Føniks

  Gjenoppstått ikke fra de døde, eller jo kanskje litt. Gutta fra Kartoteket er tilbake med sin første episode på en liten stund. Den smakte godt å få rodd i havn. Som vanlig har vi sett en film, en film som vi vil kalle en krysning av Rambo og .... Ja hva skal en si? Terminator, eller kanskje rettere sagt Nazi Terminator! Sisu er filmen vår i dag. Vi tror at leksa her er "ikke stjel gull fra gamle finner". Vi koste oss med denne filmen.

  2h 0m - May 18, 2024
 • Episode 73: De Dødes Tjern med noe norsk attåt!

  Vi er endelig tilbake etter en litt lang og uplanlagt juleferie. Dagens film kan skilte med å være Norges første skrekkfilm (den var nok litt skumlere når den kom). De dødes tjern var den første filmen i prosjektet NFK (Norske Filmklassikere) som ble startet av Christer Falck i samarbeid med Platekompaniet. Det var da bare på sin plass å ta for seg denne norske filmklassikeren. Og som tittelen sier så blir det noe Norsk attåt!

  Ha en fortreffelig film og spill helg 🎬🎮

  2h 19m - Jan 26, 2024
 • Episode 72: Violent Night

  _

  1h 46m - Dec 8, 2023
 • Episode 71: The Warriors

  The Warriors.

  1h 43m - Dec 1, 2023
 • Episode 70: The Boondock Saints, Kartoteket sitter rundt bålet.

  I dag har Håvard måttet ta på seg programleder rollen fordi Alex driver å bekjemper noen sinte basselusker. Med seg har han fått med seg trikker Tomas og hans med pyroman fra podcasten Rundt Bålet Erik Bernáldez Hjelde Kvaløy. Han kan også skimte med å være i bandet the rockabilly rebels fra Halden, de har over 6,000,000 avspillinger på Spotify!

  Vi har i dag sett kult klassiker filmen Boondock Saints i fra slutten på forrige Millenium altså 1999. Den fikk ikke en lang levetid på kinoer i USA pga. den beryktede og fæle Columbine massakren som skjedde noenlunde samtidig som den kom ut. Den fikk etterhvert mer omtale og skryt når den ble tilgjengelig på fysisk media. Ryktet om den spredde seg som ild l tørt gress noe som fikk den til å nå det ryktet den har i dag. Om den holder mål vil vise seg i dagens post movie talk.

  Vil du høre noe fra rundt bålet eller the roackabilly rebels så kan du trykke på disse lenkene 👇.

  https://youtube.com/@rundtbalet?si=f5XxcWwqSdLziBOP

  https://open.spotify.com/show/1INcA2cDlP8CkoXVw8MJ9t?si=b5rmUzuuRZ6Z5ENR23T3dw

  twitch.tv/rundtbalet

  https://open.spotify.com/artist/0dL4ojtl601ZIvu6Xd3QKQ?si=0TcicB-yTF6eXzXv2WmetA

  2h 9m - Nov 26, 2023
 • Episode 69: Bone Tomahawk

  Nice

  1h 41m - Nov 17, 2023
 • Episode 68: American Mary

  Episode 68: American Mary

  1h 43m - Nov 10, 2023
 • Episode 67: Fantastic Planet

  Episode 67: Fantastic Planet

  2h 18m - Nov 3, 2023
 • Episode 66: Wolf Creek

  Episode 66: Wolf Creek

  1h 42m - Oct 27, 2023
 • Episode 65: The Descent

  Episode 65: The Descent

  2h 6m - Oct 20, 2023
 • Episode 64: Frontier(S)

  Frontier(s) den siste av de mest kjente, ekstremt voldelige og brutale franske skrekk filmene som ble lagd i mellom 2000 og 2010. Dette er kanskje den svakeste av de "STORE" som er Martyrs, À l'intérieur, High Tension og Frontier(s). Er du ute noe som er brutalt og jævelig derimot så vil jeg si at den er worth a watch. Finn ut hva den får i popcorn score av oss i Kartoteket under dagens post movie talk.

  Legenden i dag er en "urban legende". Det er begynnelsen på en tre delers legende vi skal ta for oss med navn Cicada 3301. Mer en det sier vi ikke, bare at dette er verdt å få med seg.

  THE POWER OF CHRIST COMPELLS YOU!!! Tar du denne så skjønner du kanskje hvilken film vi tar for oss i skuespiller prøven i dag. Ingen av oss i kartoteket er særlig religiøse, men å leve oss inn i denne scenen var mildt sagt drit gøy.

  Avstraffelse er gøy, syns i hvertfall Alex. Alex vil også gjerne få litt hevn for skam klippingen sist episode, med dette så utfordrer han Håvard i en runde Dyden er i lyden. Den som taper ender opp med å bli skutt av en Desert Eagle!

  Og når helgen endelig kommer så må dere ha en strålende film og Spill Helg! 🎮🎬

  2h 32m - Oct 13, 2023
 • Episode 63: Heat

  Heat, HeAT, HEAT !!!! Wohoo, ingenting er som følelsen etter å sett en kjempegod film! Denne perlen fra midten av 90-talet føler vi i kartoteket er oversett med tanke på hvor godt laget den er. Med bilde og lyd som ser og høres ut som at det skulle komme fra en film fra et mye nyligere år. Den burde ha fått mer kjærlighet en den kanskje gjorde på 90-talet med tanke på priser og nominasjoner av det gjeve slaget. I kartoteket digger vi den i hvertfall.

  I dag har vi en URBAN legende vi tar for oss i spalten legenden. VI liker å variere litt.

  Dyden er i lyden har fort blitt en favoritt hos oss. Håvard har klekket ut en liten challenge til Alex for å "krydre" spalten litt. Finn ut hvordan det utarter seg.

  Og når helgen endelig kommer så må dere ha en strålende film og Spill Helg! 🎮🎬

  2h 3m - Oct 6, 2023
 • Episode 62: WarGames

  Vi Svever fortsatt høyt etter at vi fikk nytt utstyr forrige uke. Det nye utstyret har gitt oss mange nye muligheter med tanke på spalter og andre ting. VI finner nok også ut andre måter å bruke utstyret på, dette er gøy.

  Siden sist så har Alex vært i Oslo å handlet seg manga på en av hans obligatoriske butikker å besøke når han er der. Håvard har binget en hel haug av filmserier, der mange av oppfølgerne er av det noe varierende slaget innen det som heter kvalitet.

  I nyhetene så har det blant annet blitt annonsert at det skal komme en oppfølger til en film vi nettopp så i kartoteket. Dette til stor glede for oss og sikkert andre som er glad i denne filmen.

  Filmen i dag er en 80.talls klassiker, der en datanerd klarer å komme seg inn på USAs forsvars system kalt W.O.P.R og spiller WarGames mot den. Dette fører til konsekvenser datanerden ikke hadde sett for seg.

  I dag er det Batman vs the joker i skuespiller prøven før vi går videre til Røde spørsmål og det som vi en så lenge kaller Dyden er i lyden.

  Og når helgen endelig kommer så må dere ha en strålende film og Spill Helg! 🎮🎬

  2h 1m - Sep 29, 2023
 • Episode 61: No Country For Old Men

  Det er en gledens dag for oss i kartoteket! Etter litt over et år med utstyr som er greit, men ikke bedre en så vidt over greit. Så har vi fornyet oss i form av nytt utstyr, det være seg bla mikrofoner og lydkort. Dette er noe av det viktigste vi har for at dere, lytterne våres skal få en god opplevelse når dere hører på oss. Dette var en meget etterlengtet oppgradering som vi har lurt på en stund, som vi nå følte oss modne for å gjøre.

  Filmen i dag er ikke akkurat noen nisje film, men den er spennende og brutal. Dette passer oss i kartoteket ypperlig. Dette er nok en av de beste filmene som noensinne er laget, og vi koser oss gløgg når vi ser på den. Finn ut hvor No Country For Old Men plasserer seg på vår popcornliste.

  I dagens nyheter snakker vi en del om den store pågående unity skandalen, som ser ut til å ha stor påvirkningskraft på spillindustrien.

  Både Håvard og Alex har hatt det ganske tøft i det siste, vi føler at det er litt viktig for oss å åpne litt opp om en del plager vi har hatt i det siste, så i steden for en liste eller legende i dag så blir det heller et litt mer alvorspreget innslag, Det eneste som spørs er hvor alvorlige vi klarer å holde oss. Husk at det ikke er flaut eller dumt å spørre om hjelp. Alle trenger hjelp av og til, og det er både folk og ting som kan hjelpe. ❤️

  "And you will know my name is the lord when i lay my vengeance upon you". Et lite hint til dagens skuespiller prøve. Vi koste oss med å lage denne.

  Siden vi har fått oss nytt lydkort gir også det oss noen nye muligheter med tanke på spalter, så i dag prøver vi oss på en ny spalte ved hjelp av det nye lydkortet vårt.

  Og når helgen endelig kommer så må dere ha en strålende film og Spill Helg! 🎮🎬

  2h 8m - Sep 22, 2023
 • Episode 60: Ichi The Killer

  Ichi The Killer er en film som står Alex og Håvard Nært. Det er en av de første filmene Håvard kjøpte på Platekompaniet til samlingen sin som nå er på godt over 4.5k titler. Det er også en av filmene som sperret opp øynene våre for filmer som er litt brutale, rare, nisjete og ekstraordinære. Dette gjør også denne filmen til kanskje en av de største inspirasjonskildene våre for å starte denne podcasten i det heletatt. Om vi klarer å være objektive når vi gir filmen Popcorn score, vil episoden vise.

  Ellers humper episoden avgårde som vanlig, eller! Nei, vi har gjort et lite tiltak på skuespillerprøven så dere skal slippe å høre en halvtime ish, med manus opplesning. Dagens skuespillerprøve blir nok da litt kortere en den sist, noe som sikkert er for det beste.

  Og når helgen endelig kommer så må dere ha en strålende film og Spill Helg! 🎮🎬

  2h 15m - Sep 14, 2023
Audio Player Image
Kartoteket
Loading...