SHOW / EPISODE

EP5_Oldies but Goldies

35m | Nov 26, 2020

"Da-le celor pe care ii iubesti aripi sa zboare, radacini la care sa se intoarca si motiv sa ramana" - Dalai Lama


Un episod plin de emotii in care Kate si Andrei vorbesc despre importanta construirii unor relatii bune intre generatii sau chiar repararea acestora, acolo unde situatia o cere.


Relatiile reprezinta o sursa principala a echilibrului nostru psihic si emotional, iar neglijarea lor este asemanatoare smulgerii unui copac de la radacina.


Cei doi impartasesc exemple intalnite in viata lor si lectii de intelepciune invatate de la batrani care le-au aparut in cale, unii care au mai bine de 90 de ani. Chiar acestia vorbesc despre conflictul dintre generatii ca fiind un nonsens, iar motivul principal este lipsa de educatie si optica mentala extrem de ingusta, de ambele parti - si la tineri, si la batrani.


Am trait cu totii momente in care ne-am dorit sa ne desprindem de "ai nostri seniori", sa le negam capacitatile, experienta si potentialul de a invata ceva de la ei.


Pe palierul relatiilor de buna calitate sunt mai multi factori care ne blocheaza sa le obtinem: educatia, credintele, generalizarile, atitudinea si altele. In acest episod veti auzi cum sa le deblocati.


Pe langa multiplele perspective, asa cum v-au obisnuit, cei doi va indeamna sa:


-Consolidati relatiile si sa preluati responsabilitatea lor - primii pasi trebuie sa porneasca de la voi, si nu din cer.

-Cereti sfaturi, ajutor, mentorat din partea celor in varsta din viata voastra - intelepciunea vine cu experienta, dar si cu trecerea timpului sau "ei au fost unde sunteti voi, voi nu ati fost unde sunt ei".

-Nu va lasati amagiti de faptul ca "aveti timp" si nu va dati voie sa traiti cu regret. Nu stiti niciodata cat timp ii veti mai avea printre voi, asa ca daca nu v-ati deschis sufletele inca, ar fi timpul sa o faceti.


Un weekend fain si La Multi Ani!


Audio Player Image
Vinerea cu Kate si Andrei
Loading...