SHOW / EPISODE

EP21_Poți să trăiești din Hobby?

32m | Apr 15, 2021

Pentru Kate și Andrei retrospectiva săptămânii s-a centrat în jurul hobby-urilor.


Mai exact, au pornit de la întrebarea „crezi că poți să trăiești din hobby sau e doar o utopie?” și vă provoacă și pe voi să meditați cu totală asumare asupra subiectului.


Au fost întrebați de multe ori dacă acest lucru e posibil, mai ales că amândoi fac ceea ce fac din pură plăcere și pasiune, iar acestea două sunt, până la urmă, definitorii pentru categoria „hobby” - activități din plăcere, fără constrângeri și cu rezultate favorabile și intens pozitive.


S-au plimbat și prin copilărie, familie și școală, pentru că știm atât de bine că software-ul pe baza căruia funcționăm are influențe puternice din aceste zone.


Ați auzit și voi, poate: „Hobby e Hobby, munca e muncă”, „Plăcerea e una, munca e alta”, „Trebuie să lucrezi ce înveți la facultate”, „Muzica e pentru lăutari” și faimoasa „Dacă faci asta, o să mori de foame”. Și aici nu e vorba de educația din familie, ci de întreaga influență socială - anumite lozinci, par să fie puternic înrădăcinate în cultura noastră și transmise la fel de viu, printr-un și mai „viu grai”.


Problema cu ele este că ne intră atât de tare în minte, încât e foarte greu să ne eliberăm - acționează pe ascuns, ca niște veritabili ninja. Din cauza asta nu înțelegem rațional „ce anume nu-i bine” și întâmpinăm numeroase blocaje.


Adevărata rezolvare stă în creație - adică să-ți iei ustensilele și să pleci la drum. Vezi după aceea ce iese.


Un subiect despre care s-a scris și se pot scrie multe...dar mai bine vă invităm să ascultați.


Să ne revedem cu bine!Audio Player Image
Vinerea cu Kate si Andrei
Loading...