SHOW / EPISODE

EP12_Arta de a spune NU

34m | Jan 21, 2021

Traim intr-un ritm capitalist de alert si simtim, uneori, presiune din toate unghiurile. Cel mai ascutit unghi este, desigur, acela al criticului interior, care nu ne lasa sa ne vedem de treburile noastre.


A spune NU inseamna a seta limite, a alege si, mai presus de toate, a intelege cine suntem si ce vrem. Simplu de zis, usor de facut, mai ales ca drumul cunoasterii de sine nu este ales constient de toata lumea. Vestea buna este ca invatam despre noi de fiecare data cand facem ceva - primim feedback din interiorul nostru, cat si din mediul extern.


De ce "a spune NU" a devenit o arta? Pentru ca e usor sa sari parleazul - de la a-ti sustine drepturile si nevoile tinand cont si de ceilalti, la a deveni un veritabil capcaun.


Kate si Andrei au discutat despre ce inteleg ei prin "NU" si puterea conferita acestuia. Au dat numeroase exemple personale, din sesiuni si din mediul organizational si au intarit nevoia de a invata, daca nu am facut-o pana acum, "cum sa spunem NU" cat mai elegant. In discutii, au mai atins:

-Ce efecte exista in prezent pentru fiecare dintre noi ca urmare a lipsei limitelor clare

-Ce pierdem si ce castigam cand spunem NU

-Cum ar arata viata noastra daca am accepta orice

-Din ce motive ne e greu sa spunem nu

-Legaturile cu modul in care ne este afectata imaginea de sine

-Cat de mult ne intereseaza, de fapt, parerea celorlalti

-Si cate si mai cate...


Ascultare placuta! Merita!Audio Player Image
Vinerea cu Kate si Andrei
Loading...