SHOW / EPISODE

EP11_Atac la Panica si Anxietate

42m | Jan 14, 2021

Am avut un 2020 destul de ciudat si presarat cu multe elemente de noutate.

Ne dorim sa pornim 2021 in forta - adica sa ne asiguram ca avem o baza solida pe care sa construim si toate instrumentele care sa ne ajute sa avem grija de psihicul nostru, implicit de starea noastra de bine.


In 2020 a renascut un "copil nedorit" - panica, devenita pe alocuri "epidemica" si legata strans de fenomenele de masa. Am fost inundati de continut generator de anxietate - din mass-media, de la familie sau prieteni si de comportamente de distantare. In final, am ajuns sa ne simtim, generic spus, "mai putin bine" si de foarte multe ori nu am inteles de ce.


Din nefericire, unele fenomene sunt "cu bataie lunga" - adica ne rod incet-incet, fara sa ne dam seama si ating momentul de cumpana mult mai tarziu.


Din aceste puncte de vedere, este foarte important sa cunoastem modul in care functioneaza mintea noastra sub influente din taramul inconstientului, astfel incat sa putem preveni si sa ne putem apara.


Intelegem mai bine lucrurile atunci cand ni se explica "de ce-urile" asa ca Andrei si Kate au vorbit despre:


-Care este traseul anxietatii, panicii si atacurilor de panica

-Ce se intampla neurologic, biologic si chimic cand suntem anxiosi

-De ce apare anxietatea mai des in cazul unor oameni

-Cum se "dreseaza" amigdala din creierul nostru, adica centrul care devine activat cand ne confruntam cu pericole

-Care este mecanismul prin care creierul nostru isi creeaza fricile


Cei doi ne ofera o noua perspectiva vis-a-vis de cum sa gandim si sa actionam in noul an astfel incat sa avem grija de noi, intr-o lume in care suntem influentati treptat de factori invizibili.


Auditie placuta!

Audio Player Image
Vinerea cu Kate si Andrei
Loading...