SHOW / EPISODE

EP8_Why Local?

46m | Dec 17, 2020

"Cumparam branduri renumite nu pentru produse in sine sau pentru calitatea lor, ci pentru modul in care ne fac ele sa ne simtim" - psihologul din Andrei


"Cumpararea brandurilor locale pur si simplu ne face bine - economic, social, uman" - designerul din Kate


Tema de astazi sa invarte in jurul conceptului #BuyLocal - adica sa cumparam produse romanesti in cazul nostru, pentru ca sunt bune, in trend si de calitate, la fel ca cele din import.


Kate a amintit de cafeneaua ei preferata, "produs romanesc" si despre cum se simte cand merge acolo, intr-un brand local. Povesteste despre atmosfera de acolo ca parca scoasa dintr-un film - oameni calzi si interactiuni autentice, care te fac sa te simti bine si sa mai vii. Sunt multe lanturi straine care incearca asta, insa tot "romanul stie ce-i place romanului".

Andrei a povestit de copilaria lui la Soveja si despre norocul pe care il are ca se poate aproviziona acolo cu produse naturale si facute in mod sigur de mana unui om. A legat povestea de impactul economic pozitiv pe care l-ar avea tara noastra daca am promova producatorii din zonele rurale - ne-ar ajuta si pe noi: am manca carne cu carne si mere care nu-s din plastic.


Kate si Andrei au mai vorbit despre:

-De ce cumparam produse de import care sunt construite si la noi la calitate mai mare

-Motivele pentru care cumparam branduri cunoscute si cele pentru care nu le cumparam pe cele locale si care e return-ul

-Imaginea de brand, costurile de productie si pretul de vanzare


Au amintit de doua initiative locale foarte interesante - Targul de Craciun cu produse locale de la The Beauty Hub si Cadou Local, o initiativa care aduna intr-un pachet produse romanesti diverse (bijuterii, bauturi, cosmetice).


In aceasta luna a cadourilor amintiti-va sa aruncati un ochi si la producatorii locali, sigur gasiti ceva pe gustul vostru, timp in care faceti si mult bine - pentru voi, pentru ei si pentru economia romaneasca.


Sarbatori cu caldura!

Audio Player Image
Vinerea cu Kate si Andrei
Loading...