• Afvl. 5: Hoe kunnen muziekclubs zorgen voor veilige concerten?

  Wat zijn safe(r) spaces en welke rol spelen onze muziekclubs daarin? Hoe zorgen we ervoor dat een concertzaal een veilige omgeving is voor iedereen? We spreken erover met Melissa Janssen van Trix en Laura Mwanambuka van Ancienne Belgique. Live opgenomen in Kinky Star.

  40m - Sep 27, 2021
 • Episode 4: Hoe gaan we verder na Burger Gate?

  De grensoverschrijdende etterbuil die Burger Records was, is vorige zomer gebarsten. De vele verhalen die naar boven kwamen over misbruik verbonden aan het Californische label, schudde de DIY scene deftig door elkaar. En dat heeft ook een invloed op ons.

  Samen met Silke Bergans bespreken we hoe we daaruit kunnen leren en constructief verder bouwen aan een veiliger muzieklandschap.

  1h 13m - Sep 17, 2021
 • Episode 3: Hoe zit het met genderrollen en mentale gezondheid?

  Als mentale gezondheid en kunst hun relatie Facebook official zouden maken, zou het waarschijnlijk ‘het is ingewikkeld’ zijn.

  Samen met Jaouad hebben we het over het delen van heel persoonlijke verhalen via muziek, de kracht die daarvoor nodig is

  en de energie die je er als artiest voor terugkrijgt. Verder gaan we ook dieper in op de rol die gender speelt op mentale gezondheid en vice versa.

  S1E3 - 1h 27m - Jul 23, 2021
 • Episode 2: Hoeveel macht heeft de muziekjournalist?

  Samen met Milena Maenhout hebben we het over muziekjournalistiek en de macht ervan op de carrière van een artiest. Hoeveel invloed hebben muziekjournalisten op wat we van muzikanten en hun kunst vinden? Is er een positieve evolutie naar een betere representatie van artiesten? En zijn genres eigenlijk nog een ding?

  S1E2 - 1h 7m - Jun 4, 2021
 • Episode 1: Wie bepaalt er welke liedjes op de radio worden gespeeld?

  Iris Wyckmans is professionele playlist maker. En dus de ideale persoon voor deze eerste aflevering van Status Quoi waarin we het hebben over de muziekselectie van radiozenders. Wat is nu eigenlijk de invloed van muziekgiganten als Spotify en Live Nation op de samenstelling van die lijstjes? In hoeverre bepalen wij als publiek mee de muziek die gedraaid wordt? En bestaat er überhaupt zoiets als een ethische playlist?

  S1E2 - 1h 27m - May 28, 2021
 • Status Quoi - Teaser

  In Status Quoi stellen we vragen bij de status quo van de muziekindustrie. Samen met hun interessante gasten bespreken Michelle en Ange hot topics als mentale gezondheid, burgergate en het belang van playlists. En dat met een grote portie nieuwsgierigheid, kwaadheid en absurditeit. Een podcast door Jeugd- en Muziekcentrum Kinky Star.

  S1E1 - 0m - Apr 23, 2021
Audio Player Image
Status Quoi
Loading...